Pomoći ćemo ti da dobiješ najbolje od ovog sajta, jer nam je cilj da napraviš svoj portfolio koji će privući pažnju i možda ti omogućiti da ostvariš saradnju sa onima koji nude baš to što ti je potrebno.

 

Postavi profilnu fotografiju

Za profilnu fotografiju postavi onu fotografiju pomoću koje želiš da te ostali članovi identifikuju. To može biti tvoj portret ili tvoja najbolja fotografija koju imaš. Nemoj postavljati tuđe fotografije niti fotografije na kojima nije tvoj lik ili tvoj rad. 

Napravi album

Ispričaj svoju priču kroz fotografije. Napravi album u koji ćeš postaviti samo svoje najbolje radove. Albumu daj smisleni naziv, na primer: "Portfolio reportažnog fotografa Petra Petrovića" ili "Portfolio modela Ivane Ivanović". Izbegavaj naslove albuma poput "Fotke 1", "Moje fotke" i slično. Ne zaboravi da ti je cilj da se što bolje predstaviš potencijalnim saradnicima.

Napiši što više informacija o sebi

Dobro se predstaviti znači što bolje opisati ono što radiš, za čim tragaš, šta nudiš ili kakva su ti očekivanja.

Kako da se predstaviš kao fotograf

foto in

Ako si fotograf, opiši svoje radno iskustvo, ako ga nemaš, napiši da želiš da ga stekneš i objasni koja vrsta fotografije te interesuje. Ako tražiš modele za svoje fotografije, navedi potrebne osobine modela, vrstu saradnje koju nudiš, način svog rada i sve to ilustruj adekvatnim fotografijama. Navedi gde se nalaziš i gde najčešće radiš.

Kako da se predstaviš kao model

Portfolio članice Teodora Bjelica

Ako si model, fotografe ćeš privući kvalitetnim fotografijama kojima ćeš se najbolje predstaviti. Nemoj postavljati amaterske fotografije, kao ni fotografije snimljene mobilnim telefonom, one na kojima se ne vidiš dobro, koje su mutne, van fokusa i lošeg kvaliteta. Fotografi vole već na prvi pogleda da vide o kakvoj je osobi reč i da već na prvi pogled stvore sliku o modelu. Ako nemaš kvalitetne fotografije a želiš da radiš kao model, bolje je postaviti dve - tri dobre i jasne fotografije na kojima se vidi lice (portret) i cela figura, nego veliki broj loših, mutnih i nekvalitetnih fotografija. Držite se pravila "manje je više".

Novi video snimci

Vidi sve video snimke

Novi albumi

Tamara
Makeup Postavio član Tamara
26 fotografije
Martina
Glam Postavio član Martina
8 fotografije
Danica
Photography Postavio član Danica
4 fotografije
Danica
Šminka Postavio član Danica
6 fotografije
NINA
MakeUp Postavio član NINA
3 fotografije
Vidi sve fotografije